Αποποίηση

Ο παρών ιστότοπος έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε διαφημιστική πληροφορία στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, προβλέψεων, εκτιμήσεων που σχετίζονται με χρηματοπιστωτικά μέσα ή την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται στη διαφήμιση. Το κύριο άρθρο δεν περιέχει βασικές πληροφορίες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρική αυτοδιάγνωση και δεν υποκαθιστά μια ενδεχόμενη επίσκεψη σε γιατρό.

Είναι ενδιαφέρον

Πώς να μείνετε ζεστοί τον χειμώνα στην Ελλάδα… και να εξοικονομήσετε χρήματα;

Διαφήμιση

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «The Athenian Courier» έκανε μια μικρή έρευνα για εναλλακτικές πηγές θέρμανσης στην Ελλάδα. Επιλέγουμε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης!

2400 ευρώ ετησίως για κεντρική θέρμανση – αυτό είναι το μέσο ποσό που ορίζει μια συνηθισμένη οικογένεια για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων. Σε συνθήκες που κάθε ευρώ μετράει, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να το αντέξει κάθε οικογένεια. Πώς να ζεσταθείτε και να μην χρεοκοπήσετε;

Πρόσφατα, ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων έρχεται αντιμέτωπος με την επιλογή – αν θα συνδεθεί ή όχι η κεντρική θέρμανση φέτος. Σχεδόν ολόκληρο το χωριό Μηλιά, στη βόρεια Ελλάδα, δηλαδή περίπου διακόσια άτομα, αρνήθηκαν τη θέρμανση με πετρέλαιο κίνησης και στράφηκαν στα καυσόξυλα. Ο λόγος είναι απλός. Το καύσιμο ντίζελ, συμπεριλαμβανομένων λόγω φόρων, έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Αντί για κρίση – ανάπτυξη

Όμως οι πωλήσεις κλιματιστικών αυξάνονται αλματωδώς. Προβλέπεται ότι σε τρεις μήνες -από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο- οι πωλήσεις αυτών των συσκευών θα αυξηθούν κατά το ήμισυ. Γεγονός είναι ότι το ρεύμα στην Ελλάδα είναι φθηνότερο από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αποδεικνύεται ότι με τη χρήση κλιματιστικών, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα από 1,5 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα κλιματιστικό κλάσης εξοικονόμησης ενέργειας κοστίζει περίπου 750 ευρώ.

Αυτονομία “στην κηροζίνη”

Μια καινοτομία στον κλάδο της θέρμανσης είναι οι θερμάστρες κηροζίνης. Μπορούν να θερμάνουν δωμάτια έως 100 τ.μ. Η μέση τιμή είναι 350 ευρώ. Αν και η κηροζίνη κοστίζει σχεδόν το ίδιο με το ντίζελ, η εξοικονόμηση μπορεί να κυμαίνεται από 40% έως 60%. Το πλεονέκτημα αυτού του θερμαντήρα είναι ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει πόσα καύσιμα θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας. Επιπλέον, στο θέμα της θέρμανσης, ένα άτομο δεν εξαρτάται από τους γείτονές του. Συμφωνώ, μια πολύ ευχάριστη αυτονομία! Ένα άλλο πλεονέκτημα των θερμαντήρων κηροζίνης είναι ότι διατίθενται σε δύο τύπους – με και χωρίς ρεύμα. Η κηροζίνη πωλείται σε βενζινάδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτές οι συσκευές είναι πυρίμαχες. Εάν σπρώξετε κατά λάθος τη συσκευή, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Πίσω στις ρίζες

Τα καυσόξυλα είναι μακράν η φθηνότερη πηγή θερμότητας. Σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε περίπου 1450 ευρώ ετησίως. Περίπου την ίδια εξοικονόμηση παρέχει η χρήση κόκκων. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μπορείτε να αγοράσετε μια «σόμπα με κοιλιά» με 300 ευρώ και η τιμή εκκίνησης ενός τζακιού είναι 3,5 χιλιάδες. Το κύριο παράπονο για αυτό το είδος καυσίμου είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο τσιγκούνης πληρώνει δύο φορές

Την παραμονή του χειμώνα, οι άνθρωποι αγοράζουν επίσης διάφορες ηλεκτρικές συσκευές: καλοριφέρ, ανεμιστήρες κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά τους, κατά κανόνα, δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπολογίζετε σε θέρμανση υψηλής ποιότητας στο σπίτι. Και μέσα στη χρονιά ξοδέψτε τόσα χρήματα όσα και για την περιβόητη κεντρική θέρμανση.

Διαφήμιση