Αποποίηση

Ο παρών ιστότοπος έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε διαφημιστική πληροφορία στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, προβλέψεων, εκτιμήσεων που σχετίζονται με χρηματοπιστωτικά μέσα ή την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται στη διαφήμιση. Το κύριο άρθρο δεν περιέχει βασικές πληροφορίες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρική αυτοδιάγνωση και δεν υποκαθιστά μια ενδεχόμενη επίσκεψη σε γιατρό.

Είναι ενδιαφέρον σπιτικές συνταγές Στην υγεία σου

ΑΦΟΎ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ ΑΥΤΌ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΆΞΕΤΕ ΠΟΤΈ ΤΣΌΦΛΙΑ ΑΥΓΏΝ

Διαφήμιση

Όταν χρησιμοποιείτε αυγά, τι κάνετε με τα τσόφλια των αυγών; Αν πετάξετε τα όστρακα στα σκουπίδια, χάνετε μια ευκαιρία να βελτιώσετε την υγεία σας. Γνωρίζατε ότι τα τσόφλια των αυγών περιέχουν 90% καθαρό ασβέστιο; Και ότι το ασβέστιο είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα. Δεν είναι σημαντικό μόνο για την υγεία των οστών και των δοντιών, αλλά και για τα νεύρα, τους μυς και τα υγιή ένζυμα. Και από χημική άποψη, το ασβέστιο των αυγών είναι αυτό που χρειάζονται τα οστά και τα δόντια μας.

Σε πολυάριθμες μελέτες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, έχουν ανακαλυφθεί τα οφέλη των κελυφών των αυγών σε σκόνη. Σε αυτή τη μορφή, μπορεί να απορροφηθεί εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό και να υποστηρίξει διάφορες θετικές επιδράσεις στην υγεία, όπως η ενίσχυση των οστών, η υποβοήθηση του οργανισμού σας να παράγει υγιή κύτταρα αίματος, η αποβολή της χοληστερόλης και η ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Μισό κουταλάκι του γλυκού ασβέστιο από κέλυφος αυγού περιέχει περίπου 1.000 έως 1.500 mg ασβεστίου, ή το 90% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Πώς μπορείτε λοιπόν να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη για την υγεία χωρίς να φάτε το κέλυφος; Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό.  Για να αρχίσετε να παίρνετε όστρακα, δείτε τι πρέπει να κάνετε:

1. Εάν το κέλυφος δεν έχει βράσει μαζί με το αυγό, βράστε το για 10 λεπτά για να σκοτώσετε τα επιβλαβή βακτήρια.

2. Αφήστε το τσόφλι των αυγών σας να κρυώσει και, στη συνέχεια, αλέστε το σε έναν μύλο καφέ μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη.

3. Αποθηκεύστε τη σκόνη ασβεστίου σε ένα αεροστεγές βάζο.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να πάρετε σκόνη κελύφους αυγών, να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε προσθέτοντας το σε άλλα τρόφιμα, όπως π.χ. στο πλιγούρι βρώμης ή στα smoothies.

Πιστεύετε ότι αξίζει να το δοκιμάσετε; Και αν το έχετε ήδη δοκιμάσει, έχετε παρατηρήσει θετικές αλλαγές και οφέλη;

Διαφήμιση