Αποποίηση

Ο παρών ιστότοπος έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε διαφημιστική πληροφορία στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, προβλέψεων, εκτιμήσεων που σχετίζονται με χρηματοπιστωτικά μέσα ή την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται στη διαφήμιση. Το κύριο άρθρο δεν περιέχει βασικές πληροφορίες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρική αυτοδιάγνωση και δεν υποκαθιστά μια ενδεχόμενη επίσκεψη σε γιατρό.

Είναι ενδιαφέρον

Αλλαγή ώρας: Τελικά θα καταργηθεί; – Τι απαντά η κυβέρνηση

Διαφήμιση

Για το εάν θα αλλάξει η ώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της Πράγας ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Τα έχουμε συζητήσει όλα και τα έχουμε σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και εκπονείται και μια τελευταία μελέτη» απάντησε ο κ. Σκρέκας και ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» .

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου

Από την συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1 προκύπτει ότι προς το παρόν δεν καταργείται το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 30 του μήνα, οι πολίτες θα πρέπει να γυρίσουν τα ρολόγια μια ώρα πίσω, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα τα μη ψηφιακά ρολόγια θα πρέπει να ρυθμιστούν στις 4 το πρωί και να δείξουν ξανά 03:00 ενώ τα ψηφιακά ρολόγια θα αλλάξουν αυτόματα ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έχει αποφασίσει να καταργηθεί το μέτρο περί αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021. Ωστόσο αυτό δεν έχει αποκτήσει ακόμα νομική ισχύ.

Επίσης το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Διαφήμιση