Αποποίηση

Ο παρών ιστότοπος έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε διαφημιστική πληροφορία στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών, προβλέψεων, εκτιμήσεων που σχετίζονται με χρηματοπιστωτικά μέσα ή την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται στη διαφήμιση. Το κύριο άρθρο δεν περιέχει βασικές πληροφορίες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρική αυτοδιάγνωση και δεν υποκαθιστά μια ενδεχόμενη επίσκεψη σε γιατρό.

auto

Δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην F1 η BMW

Διαφήμιση

Το 2026, οι κανονισμοί γύρω από τους κινητήρες στη Formula 1 αλλάζουν σημαντικά, με την ηλεκτρική ενέργεια να προσφέρει το ήμισυ της ιπποδύναμης των νέων υβριδικών μονάδων ισχύος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Audi έχει ανακοινώσει πως θα εισέλθει στο σπορ, ενώ η Porsche ψάχνει εναλλακτικές για να πράξει το ίδιο, μετά το «ναυάγιο» με το deal με τη Red Bull.

Εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς πως το αυτό θα μπορούσε να κάνει και η BMW, μιας και ήδη εμπλέκεται στην υβριδική κατηγορία των αγώνων αντοχής, την LMDh.

Παρόλα αυτά, ο Andreas Roos, από το πόσο του επικεφαλής της BMW M Motorsport, διέψευσε αυτό το σενάριο, μιλώντας στο Motorsport-Total.com.

«Έχουμε ήδη μπει βαθιά στον εξηλεκτρισμό και την μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια,» δήλωσε ο Γερμανός.

«Η κατηγορία του LMDh μάς ταιριάζει τέλεια – όχι το 2026, όταν η Formula 1 πάρει αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για εμάς να εμπλακούμε στην LMDh.

«Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Πρέπει να επενδύσεις μεγάλα ποσά στη Formula 1, και για να δεις αντίκρυσμα, θα πρέπει να γνωρίζεις μεγάλες επιτυχίες για πολύ καιρό.

«Οπότε, είμαστε χαρούμενοι με τα projects που έχουμε τώρα στα του motorsport.»

Η BMW βρέθηκε τελευταία φορά στο grid της F1 από το 2000 ως το 2009, με τη Williams και τη Sauber, προτού αποχωρήσει λόγω και της οικονομικής κρίσης του 2008.

Διαφήμιση